About

Van kinds af aan ben ik gefascineerd door stenen. In mijn verzameling bevonden zich stenen variërend van fossielen tot edelstenen. De natuurlijke puurheid van stenen intrigeert mij. Al wat vergankelijk is, de steen blijft als getuige. De steen die miljoenen jaren aan natuurlijk puurheid heeft meegenomen dwingt respect af.

Pas op latere leeftijd ontdekte ik pas echt het beeldhouwen. Aanleiding vormde een steen met een rode strik die ik van mijn gezin cadeau kreeg. Deze steen stond symbool voor mijn eerste workshop beeldhouwen. Een schot in de roos. Beeldhouwen werd voor mij een bezigheid, waarin ik mijn creativiteit en gedrevenheid kwijt kan, maar betekent naast de waan van de dag ook; stilstaan, bezinning en richting bepalen.

Vol overgave en passie, leerde ik de ruwe steen te behandelen om uiteindelijk in een expressieve sculptuur te eindigen. Ik begon met zachte steensoorten zoals albast en serpentijn, maar bewerk nu veelal hardere steensoorten zoals als graniet en hardsteen, alhoewel ik mij af en toe wel laat verleiden door een mooie zachte steen.

Aanvankelijk nam ik de vorm van de steen als vertrekpunt; “talking the stone”. Later nam ik en inspirerende afbeelding of vorm als vertrekpunt en vertaalde deze in een passende steen. Mijn inspiratiebronnen zijn zo divers als mijn beelden, maar veelal is de mens en de natuur mijn uitgangspunt. Met name de perfectie en schoonheid van de mens en zijn natuur. Wanneer het beeld mij een gevoel van schoonheid, perfectie en balans geeft is het beeld klaar.

Als autodidact bestudeer ik de verschillende beeldhouwtechnieken, de anatomie van mens en dier en laat mij inspireren door zowel de klassieke als moderne beeldende kunst. Ik raak niet uitgeleerd en uitontwikkeld. Elk beeld betekent weer een nieuwe uitdaging om inspiratie, gevoel en techniek te combineren tot het uiteindelijke resultaat.

HaWé